Vina HUBA Martinčič

Mala Hubajnica 7a, 8293 Studenec

Martinčičevi so na Hubajnico prišli sicer zaradi cvička, a je potem najhujši žledolom v Sloveniji poskrbel, da se jim je zapenilo.Ko se je izpod izruvanih korenin pokazalo, da je ves hrib bel, je bila to za Martina Martinčiča, namreč, sreča. ”Takoj sem vedel, da je to za penine!”

Vse štiri Hubine vinogradniške lege so za prijeten sprehod okrog vinske kleti. Na njem spoznaš zdravo trto, ki ji godi 500 metrov nadmorske višine, z nočnim hladom in nestresno dnevno toplino, in sladko grozdje, ki črpa moč iz dveh podzemnih svetov, kamnitega dolomitnega, ki je poln magnezija, in apnenčastega krednatega, ki se ‘peni’ kot v Šampanji.
 

Zakaj obiskati Vina HUBA Martinčič?


Hubo je potrebno obiskati, ker gospodar popelje najprej med sode, a ne, da bi natočil, temveč da bi pokazal kamne, ki so zgradili to staro klet. Gostoljubje, ki ga zemlja tukaj nudi svoji trti, je namreč bistveno za vino, ki ga Martinčičevi ponujajo svojim gostom. In ker ima vino rado, če mora trta globoko pognati svoje korenine do mineralnih hranil, imajo tudi gostje radi, ko jih gospodar popelje po svoji hubi. Tukaj iz zemlje ne raste le posebna trta, temveč iz nje tečejo tudi posebna vina!
 

×

Košarica

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU
×