Klet Krško

Rostoharjeva ul. 88, 8270 Krško

V Leskovcu je sicer le kakšna brajda in vas je že bolj urbana od svojega mesta, toda tudi zato je Klet Krško tako posebna. Kjer vinske kleti ne iščeš, najdeš največjo cvičkovo klet na svetu. Kjer je Klet Krško, sploh ni kleti. Kjer je Turn, sploh ni turna. Kjer je Klet šele petdeset let, je klet že od 1770. Kjer je klet, ne greš navzdol, temveč navzgor. Kjer vstopiš med cvičkove sode, te stopnice pripeljejo v grajske sobane. Kjer so 250 let stari zidovi, je moderen vinsko gastronomski center, v njem pa Legende Šrajbarskega turna!
 

Zakaj obiskati Klet Krško?

 
Greš v klet, prideš pa v Turn. Ker imaš rad veseljaka, spoznaš graščaka. Klet Krško obiščeš zaradi litrskega cvička, vračaš pa se zaradi barikirane modre frankinje. V največji cvičkovi kleti na svetu so sodi vedno manjši, razlogov za obisk pa je vedno več.
Zato, ker nima več le milijon litrov cvička, temveč tudi nekaj deset tisoč steklenic (letno) drugih ”kulTURNih” vin. Ker je iz ”Našega cvička” zraslo toliko vrhunskih vinskih zgodb, da je obisk Turna vinsko gastronomsko doživetje!

×

Košarica

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU
×