Albiana
K Žarnovim v Nemško vas nad Krškim, kjer je skoraj vseh 23 hektarjev vinogradov kot v amfiteatru zloženih okrog sodobne kmetije, se gre še vedno (lahko) po cviček, a se nato zaljubi v Albiano. Vinska pokušina, v vinogradu, kleti in v sodobnem degustacijskem prostoru, se začne in konča iskrivo, torej s peninami, vmes pa gospodar Jernej in njegov mladi štajerski enolog Miha točita, da lahko gospodarica Lidija kuha kot pri chefih, kjer se Albiane največ stoči, le da je tukaj še kot - doma.
Zakaj obiskati Albiano?
Albiano je potrebno obiskati, da začneš bolj spoštovati cviček! Kajti, če ne bi bilo cvička, ne bi bilo teh penin in vrhunskih vin. Zato je potrebno spoznati, kako se naredi in proda toliko hektolitrov cvička letno, da okusiš, kakšna odločnost narediti najboljše vino je v tej Albiani, ki je grozdju izkopala nov vinograd v čisti skali, naredila modri sobani frankinji največjo zorilnico pri nas, in iz žametne črnine, ki je bila doslej dobra le za cviček, zdaj na Dolenjskem nastajajo ”francoske” penine.